nieuws

Ontwikkelaar Markthal wil af van eigenaar

Branche & Bedrijf 2934

Ontwikkelaar Markthal wil af van eigenaar
ANP

ROTTERDAM – Provast, het bedrijf dat de Markthal in Rotterdam ontwikkelde, wil af van Klépierre, de huidige eigenaar van de hal.

De ruzie tussen beide bedrijven is zo hoog opgelopen dat beide partijen in middels voor de rechter staan. Daar zei directeur Hans de Jong van Provast dat als Klépierre nog langer zo doorgaat da Markthal over vijf jaar een tennishal zal zijn, zo tekende het Algemeen Dagblad tijdens de rechtszitting op.

Veel te hoge servicekosten

Volgens Provast rekent Klépierre onder meer veel te hoge servicekosten. De eigenaar zet daarmee de toekomst van de Markthal op het spel, aldus de bedenker van de hal omdat daardoor steeds meer huurders afhaken.  Provast wees in dat verband op de toenemende leegstand in de Markthal.

Bouwkundige gebreken

Beide bedrijven liggen al sinds de oplevering van de Markthal met elkaar in de clinch. Volgens Klépierre vertoonde de hal ‘ernstige bouwkundige gebreken en was de klimaatbeheersing beroerd. Dat laatste verwijt hoort de eigenaar ook uit mond van de huurders.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel