nieuws

Meer omzet en winst voor koffiereus Starbucks

Branche & Bedrijf 2017

SEATTLE – Koffieketen Starbucks heeft het afgelopen kwartaal zowel de omzet als de winst zien groeien.

Meer omzet en winst voor koffiereus Starbucks
Meer omzet en winst voor Starbucks.

Dit maakte de koffiereus donderdag bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten bekend. In het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar realiseerde het concern een omzetgroei van 16 procent tot $5,7 miljard. De omzet bij Starbucks-filialen die langer dan een jaar open zijn, steeg met 4 procent. Onder de streep hield Starbucks $801 miljoen over. Dat was over dezelfde periode een jaar eerder nog $653 miljoen.

Meest winstgevende kwartaal Starbucks ooit

Volgens financieel directeur Scott Maw van Starbucks was het afgelopen kwartaal het meest winstgevende in de 24-jarige geschiedenis van het bedrijf. Voor komend boekjaar heeft Starbucks als doel gesteld om wereldwijd 2100 nieuwe filialen te openen. De omzet bij winkels die langer dan een jaar open zijn moet daarbij met circa 5 procent toenemen. De totale omzetgroei moet daarbij in de dubbele cijfers uitkomen.

Starbucks in 75 landen

De keten bereikte een mijlpaal wat betreft het aantal landen waar de koffiespecialist vestigingen heeft. Starbucks opende afgelopen kwartaal zijn eerste filiaal in Trinidad en Tobago. Daarmee kwam de teller van het aantal landen waar de keten actief is uit op 75. In het hele boekjaar opende Starbucks wereldwijd 2042 nieuwe filialen. Behalve in Trinidad en Tobago opende de koffieketen ook voor het eerst in Cambodja, Kazachstan, Luxemburg, Andorra, Zuid-Afrika en Slowakije de deuren.

Dividend omhoog

Vanwege de goede resultaten gaat Starbucks zijn aandeelhouders extra belonen. Het bedrijf maakte donderdag bij de publicatie van zijn kwartaalresultaten bekend het dividend met een kwart te zullen verhogen tot $0,25 per aandeel.

 

Reageer op dit artikel