nieuws

Coop-personeel verdacht van hulp bij overval

Branche & Bedrijf 2787

Coop-personeel verdacht van hulp bij overval

DEN HAAG – Justitie verdenkt twee medewerkers van een Coop in Den Haag van medeplichtigheid aan een overval op hun eigen filiaal.

Dat bleek tijdens een rechtszitting in Den Haag waar justitie drie jaar eiste tegen twee scholieren voor de gewelddadige overval op een Coop aan de Prins Hendrikstraat in Den Haag. De teamleidster wordt door justitie beschuldigd van medeplichtigheid aan de overval, net als een andere medewerker van de supermarkt, meldt het AD. De teamleidster wist van de overval, maar sloeg  geen alarm omdat ze naar eigen zeggen werd gechanteerd door de twee overvallers. Zij moet zich over enkele weken voor de rechter verantwoorden en is voorlopig op vrije voeten.

Collega ook in beklaagdenbankje

Naast de teamleidster wordt ook een parttimer, een medescholier van de twee overvallers, verdacht van medeplichtigheid. Hij zou de twee hebben ingelicht over de gang van zaken in de Coop. ‘Beide verdachten wisten dat er wat te halen viel en ze kenden de vluchtroute’, aldus de officier van justitie bij de rechtbank. Ook deze verdachte is hangende zijn rechtszaak op vrije voeten.

Na enkele maanden gepakt

De twee 20-jarige Haagse scholieren die nu voor de rechter verschenen, zijn enkele maanden na de overval op de supermarkt aan de Prins Hendrikstraat door de politie opgepakt. Zowel Tarik A. als Clerence M. ontkenden bij de Haagse rechtbank ook maar iets met de gewelddadige beroving te maken te hebben.

Mes op keel medewerker

Bij de overval, dinsdag 19 januari, grepen de twee overvallers de teamleidster van de Coop vast. Ze dwongen haar naar de ruimte met de kluis te gaan. Daar kreeg een andere medewerker van de Coop klappen en er werd hem een mes op de keel gezet. De teamleidster opende de kluis en de overvallers gingen er vervolgens met een buit van €18.000 vandoor.

Buit overval niet teruggevonden

De officier neemt het de twee overvallers vooral kwalijk dat ze niet zeggen waar de buit is gebleven. Van de €18.000 is circa €1.800 aan muntgeld teruggevonden. De rest is zoek. Uit telefoontaps blijkt dat een van de daders na de overal over veel geld beschikte. Volgens hem was dat afkomstig van een lening die hij afsloot om op vakantie te gaan. Ook zou uit die taps daaruit blijken dat ze hoopten ‘ een flinke klapper te slaan’. Bovendien zijn op het mes dat is gebruikt bij de overval  dna-sporen gevonden die naar hem wijzen. Volgens zijn advocaat zijn die echter waardeloos. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel