nieuws

Kruidvat lanceert stadsconcept

Branche & Bedrijf 1786

Kruidvat lanceert stadsconcept
Foto: Diederik van der Laan

AMSTERDAM – In navolging van supermarkten komt nu ook drogisterijketen Kruidvat met een format voor binnensteden: Kruidvat in de stad,

De eerste winkel is vandaag geopend aan de Nieuwendijk 160 in Amsterdam. In de compleet vernieuwde stadswinkel vinden klanten een groter aanbod beautyproducten, tussendoortjes voor onderweg en een wekelijks wisselend aanbod verrassende acties.

Nog drie stadswinkels erbij

Zowel het assortiment als de inrichting van de winkel is afgestemd op de behoefte van het winkelend publiek, aldus Kruidvat. Begin volgend jaar worden nog drie stadswinkels geopend. Die komen in Arnhem, Tilburg en Nijmegen. Deze nieuwe ‘Kruidvat in de stad’-winkels betreffen een proef. Daarnaast blijft de drogisterijketen uitbreiden met de bekende Kruidvat-winkels.

Extra aandacht voor beauty

Met meer dan 10.000 producten vinden klanten in de Kruidvat stadswinkel in Amsterdam het vertrouwde assortiment dat zij van Kruidvat gewend zijn met extra veel aandacht voor beauty. Aan het assortiment zijn meer exclusieve make-up merken toegevoegd, waaronder Bronx, ProArtist en I Heart make-up. Daarnaast is er in de winkel veel aandacht voor gezondheidsproducten.

Tussendoortjes voor lekkere trek

In een toelichting zegt Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Benelux: ‘Wij willen met onze winkels zo goed mogelijk inspelen op de behoeften van onze klanten. In drukke winkelstraten zijn klanten meer georiënteerd op beautyproducten en modeaccessoires. Hier hebben we in onze stadswinkel meer ruimte voor gecreëerd. Ook bieden we in dit nieuwe winkelconcept tussendoortjes voor de lekkere trek en hebben we gekoelde dranken voor onderweg. Om extra gemak te bieden is er in de winkel gratis Wifi.’

Reageer op dit artikel