nieuws

Hoogvliet Arnhem komt er waarschijnlijk toch

Branche & Bedrijf 2045

Hoogvliet Arnhem komt er waarschijnlijk toch
Cyril van Gorkum. (foto Koos Groenewold)

ARNHEM – De al jaren geleden aangekondigde Hoogvliet in Arnhem komt er waarschijnlijk alsnog. Plannen ervoor liggen momenteel ter inzage bij de gemeente.

De Hoogvliet moet komen op de hoek Utrechtseweg/Oranjestraat in het westelijke deel van Arnhem. De oorspronkelijke plannen voor een ondergrondse supermarkt werden in 2013 afgeschoten, maar werden dit jaar nieuw leven ingeblazen.

Plannen Hoogvliet liggen ter inzage

De Gelderlander meldt dat de nieuwe plannen vanaf vandaag (vrijdag) ter inzage liggen bij de gemeente. Gedurende zes weken kunnen er zienswijzen worden ingediend bij de gemeente. Ook volgt er binnen enkele weken een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Spar-ondernemer reageert verheugd

Cyriel van Gorkum, ondernemer van de Spar aan de Oranjestraat, is blij. ‘Hoe eerder, hoe liever’, zegt hij in de krant. Van Gorkum en zijn personeel spraken jaren geleden al af met Hoogvliet dat zij bij de nieuwe winkel in dienst komen en dat de Spar vervolgens de deuren sluit.

Slepende kwestie

Over de komst van Hoogvliet naar Arnhem is jarenlang veel te doen geweest. De eerste plannen dateren uit juni 2012. Een plan voor een ondergrondse supermarkt met een parkeergarage daarboven is na verzet uit de buurt in 2013 door de gemeenteraad weggestemd. Hoogvliet hield echter goede moed. Het huidige plan kan wel op steun van de buurt rekenen. Het plan wordt omgedraaid ten opzichte van het oude. Bovengronds komt een supermarkt met een parkeergarage daaronder.

Reageer op dit artikel