nieuws

Helft meer bestellingen bij Takeaway.com

Branche & Bedrijf 1047

Helft meer bestellingen bij Takeaway.com

AMSTERDAM  – Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het derde kwartaal 45 procent meer bestellingen binnengekregen.

In Nederland werd 30 procent meer besteld. De overname van Just Eat Benelux heeft daar nog niet significant aan bijgedragen, maar de verwachting is dat dat vanaf het vierde kwartaal wel gebeurt. In Duitsland, waar Takeaway.com in een forse concurrentiestrijd is verwikkeld, steeg het aantal orders op jaarbasis met 47 procent. Cijfers over het marktaandeel gaf het bedrijf niet.

Op koers

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en een aantal maaltijdbestelsites in andere landen zegt op koers te liggen voor zijn eerder afgegeven doelen voor de middellangetermijn.

Takeaway.com geeft geen omzetcijfers

In zijn prospectus gaf het op 30 september naar de beurs gebrachte bedrijf aan dat de orders op jaarbasis minimaal met 25 procent zullen groeien. Vanaf volgend jaar moet de omzetgroei daarbij de ordergroei overtreffen. Verder mikt de onderneming op een positief resultaat voor belastingen en afschrijvingen (ebitda) in Duitsland en als geheel. Ook moet de ebitda-marge in Nederland verder verbeteren. Cijfers over omzet en winst maakte de onderneming niet bekend.

€325 miljoen bij beursgang

Met de beursgang haalde Takeaway.com €328 miljoen op. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl verkocht in eerste instantie ruim 14 miljoen aandelen voor 23 euro per stuk. Medio september werd nog gesproken van een mogelijke verkoop van ruim 19 miljoen aandelen. Daarmee werd gemikt op minstens €350 miljoen.

Reageer op dit artikel