nieuws

Haaksbergse winkeliers willen Lidl in centrum

Branche & Bedrijf 1232

Haaksbergse winkeliers willen Lidl in centrum

HAAKSBERGEN – Winkeliers in de Twentse plaats Haaksbergen zien graag een Lidl of andere supermarkt in het centrum van de plaats komen.

De ondernemers, verenigd in de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV) willen in meerderheid dat het gemeentebestuur de plannen van projectontwikkelaar Roerink en Lidl nog eens goed bekijkt, meldt Dagblad Tubantia. Dat plan, voor de vestiging van een Lidl in het centrum van de plaats, heeft hun voorkeur boven een centrumplan (plan Nordwick) dat voorziet in winkelruimte, woningen en appartementen. ‘Plan Nordwick voldoet niet aan de wens van onze leden. We vinden dat we een kans laten liggen als dit doorgaat, zei HOV-voorzitter Léon Leeters tijdens een hoorzitting van dee gemeente.

Bouwen voor leegstand

De winkeliers vrezen dat als de plannen van de gemeente en Nordwick doorgaan er vooral voor leegstand wordt gebouwd. Het plan voor detailhandel, woningen en appartementen is geen publiekstrekker. Een supermarkt, zoals Lidl, is dat wel. Overigens hoeft het van de winkeliers niet perse een nieuwe Lidl te zijn. Verplaatsing van een andere supermarkt naar het centrum, zien ze ook als optie.

Kwart juist tegen Lidl

Overigens zijn niet alle winkeliers zijn ervan overtuigd dat de komst van een supermarkt de oplossing is. Ruim 90 procent van de winkeliers wil weliswaar dat er een publiekstrekker in het centrum komt, maar dat hoeft van meer dan een kwart van de ondervraagden geen supermarkt te zijn. Die vinden de locatie juist ongeschikt voor een supermarkt en zeggen daar ook geen behoefte aan te hebben.

Nog niets beslist

Wethouder Van Vlaanderen zei na afloop van de hoorzitting dat er nog niets is beslist.  ‘We wegen de meningen mee in het totaalbeeld.’ HOV-voorzitter Leeters hoopt dat hij naar aanleiding van de enquête op andere gedachten komt. Of de ondernemers daar vertrouwen in hebben, is vers twee. In de enquête uiten ze ook veel kritiek op het gebrek aan overleg met de gemeente.

 

Reageer op dit artikel