nieuws

Geboeide winkeldief ontsnapt aan politie

Branche & Bedrijf 1170

Geboeide winkeldief ontsnapt aan politie

BREDA – Een winkeldief wist ondanks dat hij al door de politie in een Jumbo in Breda in de boeien was geslagen toch te ontsnappen.

De 20-jarige Tilburger van Oost-Europese afkomst nam na zijn arrestatie in de Jumbo op het Dr. Struyckenplein in Breda in een onbewaakt moment met handboeien en al de benen.  De politie vroeg via Burgernet Noord-Brabant op Twitter om tips: ‘BREDA: Breda Dr Struyckenplein vermist Oosteuropese li getinte man 1.60 gr do zwart haar met handboeien aan’,  De politie wist zijn handlanger, een 18-jarige vrouw, wel vast te houden, meldt Omroep Brabant.

Vier kilometer van Jumbo

Het duurde ruim een uur voordat de politie de geboeide man terugvond. De winkeldief was niet meer in de directe omgeving van de Jumbo te vinden. Hij werd uiteindelijk op vier kilometer van de supermarkt weer opgepakt, meldde de politie later via Burgernet: ‘BREDA: De vanaf het Dr Struyckenplein te Breda vermiste Oosteuropese man is inmiddels terecht. Burgernet dankt u’, was een uur na de geslaagde vluchtpoging te lezen.

Winkeldief herkend van camerabeeld

De twee werden gearresteerd doordat een winkelmedewerkster hen herkende van bewakingsbeelden die eerder in de Jumbo waren geschoten. Op die beelden was te zien hoe de twee verdachten bij de servicebalie de pincode van een klant afkeken. Ze worden er van verdacht daarna de klant te hebben gevolgd en de pinpas te hebben om daar vervolgens geld mee op te nemen.

 

Reageer op dit artikel