nieuws

Curaçaose AH nu Van den Tweel supermarket

Branche & Bedrijf 5041

Curaçaose AH nu Van den Tweel supermarket
Van den Tweel supermarket op Curaçao. Foto: Facebook

CURACAO – Gerard van den Tweel gaat op Curaçao onder eigen naam verder met zijn supermarkt die hij januari 2009 onder AH-vlag opende.

Het AH-blauw is vervangen door paars. En de naam AH is sinds maandag van de gevel verdwenen van de supermarkt en vervangen door Van den Tweel Supermarket, meldt het Antilliaans Dagblad. De voormalige AH op Curaçao van multifranchiser Gerard van den Tweel is een week verbouwd en aangepast, blijkt uit de Facebook-pagina van de supermarkt.

Winkel open tijdens verbouwing

De winkel bleef gedurende de verbouwing open en maakte op Facebook excuses voor eventuele overlast.  ‘Zoals U waarschijnlijk al heeft gemerkt zijn wij momenteel aan het verbouwen. Over ruim een week zal deze verbouwing klaar zijn en worden wij officieel een Van den Tweel Supermarket. De verbouwing zal deze week nog voor wat overlast zorgen, onze excuses hiervoor.’

Van den Tweel gedwongen door AH

De verbouwing, die Van den Tweel begin augustus al aankondigde in Distrifood, is min of meer afgedwongen door AH. Van den Tweel zie daar destijds het volgende over: ‘Vanwege de voedselveiligheid stopt Albert Heijn met het leveren van verse producten. Er is nooit een probleem geweest met de voedselveiligheid, maar Albert Heijn wil er niet meer aan, omdat ze er zelf geen grip op hebben. De houdbare producten van AH blijven wel. Vers voor die winkel regel ik met onder anderen de leveranciers van Ter Huurne.’

Van den Tweel voegt slager toe

De AH-multifranchiser zegt dat veel bij het oude blijft maar dat hij daarnaast extra assortiment aanbiedt. ‘Onze service, openingstijden en ook ons assortiment blijft zoals U dat van ons gewend bent. We blijven dus gewoon Albert Heijn producten verkopen. Wel openen we volgende week een eigen slagerij waarbij ons assortiment vlees wordt uitgebreid en de beschikbaarheid wordt verbeterd.’

Mogelijk ook naar Suriname

Van den Tweel heeft zijn plannen om ook in Suriname een supermarkt te beginnen op een laag pitje gezet, zei hij in augustus. ‘Er is in Suriname een grote vraag naar Nederlandse producten, maar tegelijkertijd is er helaas ook een crisis. De plannen voor een supermarkt zijn er, maar dat laat op zich wachten. De mensen hebben gewoon geen geld.’

Reageer op dit artikel