nieuws

CoopCompact Voorst in andere handen

Branche & Bedrijf 1783

CoopCompact Voorst in andere handen
CoopCompact.

VOORST – De CoopCompact in het Gelderse Voorst heeft een nieuwe eigenaar. Carel Boogman heeft de winkel verkocht aan ondernemersechtpaar Edwin en Angela Versluis.

De supermarkt in Voorst was ruim een eeuw in handen van de familie Boogman, schrijft De Stentor. Het echtpaar Versluis heeft al een Coop in Eefde.

CoopCompact wil verhuizen

De nieuwe eigenaren hopen op termijn te kunnen verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie op de plek waar voorheen een Rabobank zat gevestigd, aldus de regionale krant. Voorlopig echter zetten zij de CoopCompact voort op de huidige locatie. Alle negen medewerkers van de winkel behouden hun baan.

Boogman volgde vader en opa op

De Stentor geeft een korte uiteenzetting over de geschiedenis van de winkel. Carel Boogman runde de supermarkt de afgelopen 35 jaar, samen met zijn vrouw José. Ooit begon de schoonmoeder van zijn opa met een winkeltje, waarna achtereenvolgens opa, vader Hannie en Carel zelf de zaak overnamen. Voordat CoopCompact op de gevel verscheen, waren onder meer Vivo en Volumemarkt de formules waaraan Boogman was verbonden.

Overdracht ging razendsnel

De handtekening voor de overdracht van de winkel werd vrijdag gezet, maandag was de overdracht. Woensdagochtend is de CoopCompact voor het eerst open met de nieuwe eigenaren aan het roer. Volgens Carel Boogman is het allemaal heel snel gegaan. ‘Het is jammer dat we geen afscheid hebben kunnen nemen van onze klanten’, zegt hij in de krant.

Reageer op dit artikel