nieuws

Brutale overval op geldautomaat in Jumbo

Branche & Bedrijf 2545

Brutale overval op geldautomaat in Jumbo

TILBURG – Twee overvallers hebben dinsdagavond een onbekend bedrag buitgemaakt bij een overval op een filiaal van Jumbo in Tilburg.

De overvallers hadden het gemunt op een inpandige geldautomaat. Na sluitingstijd sloegen ze een ruit in van het Jumbo-filiaal, melden diverse regionale media zoals het Brabants Dagblad. Eenmaal binnen braken ze een inpandige mobiele geldautomaat open die vlak bij de ingang staat.  De twee overvallers  wisten de geldcassette uit de automaat te krijgen en de inhoud uit de cassettes te krijgen. De geldcassette werd op straat achter gelaten.

Gemaskerde mannen

Bij de twee overvallers zou het gaan om ongewapende in het zwart geklede mannen die gemaskerd waren met bivakmutsen. Op het moment van de overval, kort na sluitingstijd, waren circa tien medewerkers in de supermarkt aan het werk. Het waren vooral vakkenvullende scholieren. Bij de overval raakte niemand gewond. De technische recherche heeft onderzoek gedaan en de medewerkers zijn verhoord. Ook de camerabeelden worden door de politie bekeken.

Overval op Burgernet gemeld

Kort na de overval meldde de politie Tilburg  het voorval op Twitter. ‘#Tilburg #overval Aabe-straat. Daders sloegen na sluitingstijd ruit kapot en drongen supermarkt binnen Niemand gewond. Buit: geld.’Ook werd via Burgernet een oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden.

Geen plofkraak

Bij de overval op de Jumbo gaat het om een heel ander type kraak dan bij de overvallen op ING-automaten bij AH. In dit geval gaat het waarschijnlijk op een kleine mobiele automaat die niet afkomstig is van een bank. De overvallers sloegen kort na sluitingstijd toe omdat de geldcassettes gedurende de nacht in de kluis worden opgeborgen en er dus meestal niet is te halen.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel