nieuws

Albert Heijn Warmenhuizen ‘mooiste van Nederland’

Branche & Bedrijf 6412

Albert Heijn Warmenhuizen ‘mooiste van Nederland’
Vader en dochter Van Duin, ondernemers van Albert Heijn Warmenhuizen.

NIEUWEGEIN – Albert Heijn Warmenhuizen is verkozen tot mooiste supermarkt van Nederland. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens het Supermarktvastgoedcongres in Nieuwegein.

Albert Heijn Warmenhuizen, een winkel van de familie Van Duin, is de vijfde winnaar van de winkelwedstrijd die wordt georganiseerd door het platform Supermarkt en Ruimte.

Jury was onder de indruk

De jury was onder de indruk van de herontwikkeling die is gerealiseerd in het dorpshart van Warmenhuizen, laat de organisatie weten in een persbericht. ‘Met veel aandacht en respect voor de monumentale waarde van de omgeving is in Warmenhuizen een harmonieus centrumplan ontwikkeld met de supermarkt als kloppend hart van het dorp. De jury constateert dan ook dat het zeer goed is gelukt om vorm en functie hand in hand te laten gaan; de exploitatie van de supermarkt wordt op de juiste wijze ondersteund door de gekozen vormgeving van de supermarkt.’

‘Een bijzonder fraai resultaat’

‘In een zorgvuldig gekozen traject en met de nodige overtuigingskracht, is op een unieke manier samengewerkt tussen ondernemer als ontwikkelende partij en alle betrokken stakeholders’, gaat het verder. ‘De traditionele lintbebouwing in de Dorpsstraat is prima in tact gebleven en heeft functioneel aan kracht gewonnen. De jury waardeert de gekozen materialisering en hergebruik van het monumentale voorgebouw van de Theresiaschool. Daardoor is het gelukt om een nieuwbouwproject te doen lijken alsof het al jarenlang onderdeel is van het dorpshart. Deze ontwikkeling in Warmenhuizen is een mooi voorbeeld van een zeer goede samenwerking tussen stakeholders en ondernemer. Dit heeft geleid tot een bijzonder fraai resultaat dat ten goede komt aan het lokale ondernemersklimaat en de leefbaarheid van het dorp.’

Albert Heijn Warmenhuizen bleef rest voor

Behalve Albert Heijn Warmenhuizen waren nog vijf winkels genomineerd. Zij waren gekozen uit achttien inzendingen van zeven supermarktformules. Het betreft supermarkten die niet eerder dan 2015 zijn opgeleverd. De zes finalisten werden geselecteerd op basis van uitgebreid locatiebezoek en beoordelingen aan de hand van 50 criteria. De genomineerden waren (in willekeurige volgorde): Albert Heijn Warmenhuizen, Jumbo Bergschenhoek, Deen Beverhof Beverwijk, Vomar Cruquiuskade Amsterdam, Albert Heijn Almere-Poort en Plus Scharendijke.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel