nieuws

AH komt met ‘nieuw concept’ op Neude

Branche & Bedrijf 3472

AH komt met ‘nieuw concept’ op Neude

UTRECHT – Albert Heijn opent in de eerste helft van 2018 een concept dat de formule nog nergens anders in Nederland heeft. Wat dat precies inhoudt is nog niet bekend.

De winkel van Albert Heijn moet komen in het voormalig postkantoor aan het Neude, midden in het centrum van Utrecht. Dat schrijft de lokale nieuwswebsite De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Albert Heijn zwijgt over inhoud

Over de inhoud van de formule hult Albert Heijn zich vooralsnog in stilzwijgen. ‘We krijgen een unieke locatie, maar wat we precies gaan doen wordt nog onderzocht’, aldus een AH-woordvoerder tegen DUIC. De winkel zou in de kelder van het gebouw moeten komen. Verder is er plaats voor de nieuwe centrale bibliotheek, winkels, horeca en een fietsenstalling.

Winkel moet mandjessuper worden

Eerder al liet de gemeente Utrecht weten dat de supermarkt in het oude postkantoor aan het Neude een mandjessupermarkt moet worden, vandaar ook de ruime fietsenstalling met plek voor 700 rijwielen. Voor winkelwagentjes is geen ruimte. De supermarkt zou, afgaand op berichtgeving van vorig jaar, zo’n tweeduizend vierkante meter gaan meten.

Neude is pikante locatie

Het nieuws dat uitgerekend Albert Heijn zich aan de Neude vestigt, is enigszins pikant. Op de plek waar straks de klanten van Albert Heijn de supermarkt verlaten, had Jumbo recent een tijdelijke virtuele supermarkt geopend in een bushokje. Die actie was bedoeld om de online activiteiten van Jumbo onder de aandacht te brengen. Nog opmerkelijker is dat Jumbo vorig jaar werd genoemd als mogelijke supermarkt op exact de locatie waar AH zich nu vestigt.

Foodmarkt werd als voorbeeld genoemd

‘Ik kan er nog niet teveel over zeggen, maar het kan zijn dat het zoiets wordt als het foodmarktconcept van supermarkt Jumbo’, zei Daan Wentholt, woordvoerder van projectontwikkelaar A.S.R vastgoed destijds. ‘Ik wil niet zeggen dat we met de Jumbo in gesprek zijn, maar het is een voorbeeld. Zo’n foodmarkt is een supermarkt met allerlei verse producten, die je daar dan ook dan ter plekke kunt proeven.’

 

Reageer op dit artikel