nieuws

Zes nominaties mooiste supermarkt

Branche & Bedrijf 7827

Zes nominaties mooiste supermarkt
Archieffoto: Distrifood

HOUTEN – Zes supermarkten hebben de eindstrijd gehaald van de verkiezing ‘Mooiste supermarkt van Nederland’. Het is de vijfde editie.

De zes genomineerden zijn gekozen uit 18 inzendingen die afkomstig waren van 7 supermarktformules, maakt supermarktenruimte.nl bekend.

Niet eerder dan in 2015 opgeleverd

De wedstrijd is bedoeld voor nieuw gebouwde supermarkten die niet eerder dan 2015 zijn opgeleverd. De zes genomineerde winkels zijn gekozen op basis van een locatiebezoek. Iedere supermarkt is beoordeeld op criteria zoals vormgeving en functionaliteit. De winnaar wordt 24 november bekendgemaakt tijdens het Supermarktvastgoedcongres.

De genomineerden voor de mooiste supermarkt zijn (in willekeurige volgorde):
Albert Heijn, Warmenhuizen
Jumbo, Bergschenhoek
Deen, Beverhof, Beverwijk
Vomar, Cruquiuskade, Amsterdam
Albert Heijn, Almere-Poort
Plus, Scharendijke

Plus Benders vorig jaar de mooiste

Vorig jaar is Plus Benders-Blerick uitgeroepen tot mooiste supermarkt van Nederland. De markante architectuur van het pand en uitnodigende entree zorgden samen voor de hoogste beoordeling. Plus Benders opende de winkel in augustus 2014 in wijk de Vossener in Blerick. Samen met een multifunctionele accommodatie en twee basisscholen vormt de supermarkt de kern van de wijk.

Aandacht voor architectuur

De uitverkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. De vakjury bestaat uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Jeroen Verwaaijen (Strabo), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).

Reageer op dit artikel