nieuws

Vandaag strafeis in zaak moord Konmar-meisje

Branche & Bedrijf 1263

Vandaag strafeis in zaak moord Konmar-meisje

EINDHOVEN – De langlopende zaak rond de dood van de 15-jarige Nicole van den Hurk bereikt vandaag een nieuw stadium. Justitie komt met een strafeis tegen de inmiddels 48-jarige verdachte van de moord.

Van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 terwijl ze rond vijf uur in de ochtend op weg was van huis naar haar baantje op de broodafdeling van de Konmar-supermarkt in Eindhoven. Haar lichaam werd pas eind november gevonden in de bossen tussen Lierop en Mierlo. Pas in 2014 wordt de huidige verdachte aangehouden op basis van dna-sporen die door verbeterde technieken in 2011 zijn veiliggesteld. De verdachte, Jos de G, zit al vast in een tbs-kliniek vanwege een andere gewelddadige verkrachting.

Nieuwe getuige zorgt voor uitstel van rechtszaak

De verdachte heeft nooit een bekentenis afgelegd. Toch begint in juni 2015 de strafzaak tegen hem. Deze wordt echter onderbroken omdat een nieuwe getuige zich meldde. Deze getuige  zegt dat hij Jos de G. heeft horen zeggen dat hij vroeger een meisje om het leven heeft gebracht. Dit is voor justitie reden om nader onderzoek in te stellen. In april van dit jaar werd de zaak uiteindelijk hervat en nu is het dus zover dat justitie met een strafeis komt.

De NOS heeft een tijdlijn van deze zaak >>>

Reageer op dit artikel