nieuws

Superunieleden pakken minerale oliën aan

Branche & Bedrijf 1580

Superunieleden pakken minerale oliën aan

DEN HAAG – Superunieleden moeten de minerale oliën moah en mosh in voedsel tegengaan.

Dat blijkt uit een brief die Superunie aan actiegroep Foodwatch heeft geschreven. Het gaat om oliën die vanuit de inkt in de verpakking in het voedsel komen. Dit zou tot kanker en orgaanschade kunnen leiden.

Groot deel voeding vervuild

Uit onderzoek van Foodwatch bleek eerder al dat een groot deel van de alledaagse voeding in Nederland – zoals rijst, pasta, cornflakes en hagelslag – vervuild is met de betreffende stoffen. Bijna de helft van de onderzochte producten bleek verontreinigd met moah en 92 procent met mosh. Reden voor de Superunieleden om actie te ondernemen.

Jumbo en Lidl eerder dan Superunieleden

Lidl en Jumbo kondigden al eerder maatregelen aan. Lidl stelt strenge limieten voor de vervuiling van hun voedingsmiddelen met gevaarlijke minerale oliën in verpakkingen. Ook Jumbo heeft eisen hierover opgenomen in haar inkoopvoorwaarden.

Aanpak moah en mosh

Lidl en Jumbo en de Superunieleden komen daarmee tegemoet aan eisen van Foodwatch. Volgens de zelfbenoemde voedselwaakhond gaan de maatregelen van Jumbo wel minder ver dan die bij Lidl.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

 

Reageer op dit artikel