nieuws

Spar in Dokkum zoekt naar dief goededoelenpot

Branche & Bedrijf 1102

Spar in Dokkum zoekt naar dief goededoelenpot

DOKKUM – Spar Boonstra in Dokkum is een zoektocht gestart naar een man die een collectebus uit de winkel heeft gestolen. Via sociale media hoopt Boonstra de dader te achterhalen.

‘Beste meneer, volgens ons heeft u per ongeluk een bus voor het goede doel meegenomen. Deze bus is voor het Ushersyndroom en wordt door onze klanten veelvuldig gevuld. Wie kent deze meneer, dan kunnen we dit vervelende misverstand uit de wereld helpen! Delen graag!! Filmpje staat in reacties..’, zo luidt het bericht op de Facebookpagina van de Spar in Dokkum.

Spar Dokkum

Boze reacties

In de reacties onder het bericht klinkt veel woede door. ‘Gauw pakken die gast, hoe kun je zo iets doen … Hier kan ik heel boos om worden , grrrr’, schrijft Sjonnie Bul. ‘Super triest dit zeg.. jonge jonge. Hoop dat hij wordt gepakt! Gelukkig vrij duidelijk in beeld zou je zeggen…’, aldus Linda Bouma. En Nicole Kort: ‘Wat ontzettend naar dit. Diep respect voor de nette manier waarop de eigenaar het omschrijft. Al vrees ik dat het geen misverstand is.’

Diefstal in Dokkum staat niet op zichzelf

De gestolen collectebus bij Spar Dokkum staat niet op zichzelf. De laatste weken zijn opvallend veel collectebussen op diverse plekken in het land gestolen. Zo werd in september uit een tankstation in Groningen een collectebus gestolen waar geld werd ingezameld voor een ziek meisje. En in Enschede werd vorige week een spaarpot gestolen bij Stolker Porselein & Kristal, met daarin geld bedoeld voor de stichting Vlinderkind.

Reageer op dit artikel