nieuws

Schot gelost bij overval Emté

Branche & Bedrijf 1605

Schot gelost bij overval Emté

CROMVOIRT – Bij een overval op een filiaal van Emté zou buiten de winkel een schot zijn gelost.

Twee gewapende overvallers hebben vrijdagavond rond 19.45 uur het filiaal van Emté in Cromvoirt overvallen. Bij het verlaten van de winkel zouden de overvallers een schot in de lucht hebben gelost om zo omstanders af te schrikken, meldt het Brabants Dagblad. Na de overval zijn ze met een auto op de vlucht geslagen, meldt de politie via Burgernet.

Overvallers gemaskerd

Volgens getuigen waren de twee overvallers gemaskerd met bivakmutsen. Ze zouden vanuit twee grote struiken de winkel zijn ingekomen waar op dat moment ook nog klanten aanwezig waren. Een van de daders bedreigde een caissière met een vuurwapen en eiste geld. Een van de medewerkers opende een kassa, de daders haalden deze leeg en sloegen op de vlucht.

Overvallers ontkomen

De daders zouden richting Vught zijn gevlucht. Ondanks de inzet van een politiehelikopter en de inzet van politieauto’s die op strategische punten werden opgesteld,  wisten de overvallers te ontkomen.

Getuigen gehoord

Een woordvoerder van de politie liet weten dat diverse getuigen zijn gehoord, waaronder de assistent-supermarktmanager. De woordvoerder kon niet vertellen hoeveel klanten en medewerkers ten tijde van de overval aanwezig waren. Ook over de buit is niets gezegd.

Steeds minder overvallen

Het aantal overvallen op supermarkten is in de recente historie nog nooit zo laag geweest als tegenwoordig, blijkt uit cijfers van de Landelijke Politie. In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn 45 supermarkten overvallen. Dat zijn er 16 minder dan in 2015 in de vergelijkbare periode. Het cijfer van 45 overvallen op supermarkten is een laagterecord, het zijn 9 overvallen minder dan het vorige laagterecord van 54 uit 2014.

Reageer op dit artikel