nieuws

Plofkraak treft Albert Heijn in Stadskanaal

Branche & Bedrijf 1299

Plofkraak treft Albert Heijn in Stadskanaal

STADSKANAAL – De Albert Heijn aan het Gandhiplein in Stadskanaal is afgelopen nacht getroffen door een plofkraak. De daders probeerden met behulp van een gasfles de geldautomaat in de supermarkt te kraken.

Dat meldt RTV Noord. Volgens de omroep is nog niet duidelijk hoeveel schade er is aan het gebouw in Stadskanaal en hoe groot de buit is. De politie liet rond vier uur in de ochtend een melding uitgaan via Burgernet voor mensen om uit te kijken naar verdachte personen en voertuigen. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Het is de zoveelste aanval op een pinautomaat in een Albert Heijn tot nu toe dit jaar.

Reeks plofkraken aan bod in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde gisteren uitgebreid aandacht aan de reeks aan plofkraken die dit jaar aan de gang is. Gisteren werd bekend dat de politie vier verdachten heeft aangehouden. Daarmee staat de teller voor dit jaar voor het aantal arrestaties op zeven mensen. De politie houdt een groep van circa 200 mannen uit de omgeving Utrecht/Amsterdam verantwoordelijk voor de plofkraken. De politie spreekt van een ‘professioneel werkende groepering’ van plofkrakers en sluit niet uit dat meer mensen worden opgepakt.

Vorige week twee plofkraken in één nacht

Het was de afgelopen week stil met het aantal plofkraken. De laatste die door Distrifood genoteerd is was die bij de Albert Heijn-vestigingen in Tholen en Emmeloord. Daarmee staat de teller, inclusief deze in Stadskanaal, voor dit jaar op 46.

ING stopt met briefjes van €50 in geldautomaten

ING heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om de hausse aan kraken te stoppen. De verouderde automaten worden vervangen door beter beveiligde en steviger exemplaren. Dat zou plofkrakers meten afschrikken. Door geen briefjes van €50 meer in de automaten te stoppen, en het aantal biljetten van €20 te verminderen, wordt de potentiële buit kleiner. Op die manier proberen AH en ING het voor plofkrakers minder aantrekkelijk te maken om het risico te nemen.

Nog geen signalement voor zaak in Stadskanaal

Voor wat betreft de plofkraak in Stadskanaal is de lokale politie nog niet in staat om een signalement van de daders door te geven.

Achtergrond: Waarom criminelen mikken op Albert Heijn

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel