nieuws

Lidl-manager hoog in duurzaamheidslijst

Branche & Bedrijf 2664

Lidl-manager hoog in duurzaamheidslijst

AMSTERDAM – Lidl-manager Marlijn Simons-Somhorst is één van de hoogste nieuwe binnenkomers in de Duurzame 100-ranglijst van dagblad Trouw. De hoogste foodmanager in de lijst is oprichter Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager.

Het is de achtste keer dat Trouw de ranglijst publiceert. Simons-Somhorst komt nieuw binnen op nummer zestien van de ranglijst. Alleen Groen Links-lijsttrekker Jesse Klaver en Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed) komen hoger binnen in de Duurzame 100. Simons-Somhorst ging na haar studie internationale betrekkingen in Groningen werken voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en stapte in 2011 over naar Lidl.

Lidl-manager droomt van volledig duurzaam assortiment

‘Mijn droom is dat over een paar jaar ons hele assortiment, dus alles wat in het winkelwagentje ligt, verantwoord geproduceerd is’, zegt ze in een interview met Trouw. Zij denkt dat verduurzaming bij een bedrijf als Lidl misschien wel overzichtelijker is dan voor bedrijven als Albert Heijn of Jumbo. ‘Het zijn allemaal eigen merken die we betrekken van een beperkt aantal leveranciers. En het effect is meteen heel groot. Toen wij weidemelk introduceerden, eerst voor halfvolle melk, later voor alle melkproducten inclusief kaas, was ons zuivelschap al bijna geheel verduurzaamd.’

Reuzesprong op ranglijst voor Jaap Korteweg

De lijst wordt aangevoerd door ecoloog Willem Ferwerda. Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager maakt een reuzesprong op de ranglijst, van 94 naar 4. Op plek 9, gestegen van elf, staat Unilever-topman Paul Polman. Andere toppers uit de food in de lijst zijn Jan Kempers (Heineken, 19), Willem Treep (Willem & Drees, 21) en Arjen Boekhold (Tony’s Chocolonely, 23).

 

Reageer op dit artikel