nieuws

Komst Lidl naar Heinkenszand stap dichterbij

Branche & Bedrijf 1240

Komst Lidl naar Heinkenszand stap dichterbij
ANP XTRA KOEN SUYK

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele staat op het punt het politiebureau in Heinkenszand te kopen. Daarmee moet de weg vrij worden gemaakt voor de komst van een nieuwe Lidl-supermarkt.

Dat meldt de regionale krant PZC op zijn website. De gemeente mag het pand overnemen van de politie voor €300.000, mits de deal nog voor het einde van het jaar wordt gesloten. De gemeente op zijn beurt is nog altijd in gesprek met Lidl over de komst van de formule, waarbij nog altijd de kans bestaat dat de deal niet doorgaat. ‘Dat is dus de reden dat we zeggen we willen het pand zelf kopen. Dan houden we zeggenschap over het terrein en dan kijken we wel wat we er mee doen’, zegt wethouder Ad Schenk tegen de krant.

Komst van Lidl al jaren onderwerp van gesprek

De wethouder hoopt de komende zes maanden de komst van de Lidl te kunnen bevestigen. Daarna kan het nog enkele jaren duren voordat de discounter daadwerkelijk de deuren opent. Het vastgoedverhaal rond de vestiging van de discounter loopt al jaren. Al in 2014 meldde Omroep Zeeland dat de tweede supermarkt in de plaats een Lidl zou worden. Daarvoor werkte de gemeente al enige tijd aan de komst van een supermarkt naar de Zeeuwse plaats.

Op dit moment alleen Emté in Heinkenszand

Daarmee zou de teller voor wat betreft het aantal supermarkten in Heinkenszand op twee komen te staan. Op dit moment is in de plaats alleen een vestiging van Emté aanwezig. Deze is gevestigd vlakbij de beoogde locatie voor de nieuwe Lidl.

Reageer op dit artikel