nieuws

Dertig maanden cel voor overval Plus

Branche & Bedrijf 852

Dertig maanden cel voor overval Plus
Foto: Pixabay

MIDDELBURG – Een 29-jarige man is door de rechtbank in Middelburg tot dertig maanden cel, waarvan 12 voorwaardelijk, veroordeeld voor een overval op een vestiging van Plus in Vrouwenpolder.

De rechter vonniste de man conform de eis van de officier van justitie voor een overval die hij begin dit jaar pleegde, meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant. De man bedreigde een caissière met een vuurwapen  en eiste geld. De caissière weigerde echter de kassa open te maken en zei ‘lazer op’ tegen de overvaller. Doordat andere medewerkers, gewaarschuwd door een meldsysteem, toesnelden,  nam de man de benen. ‘Ik denk dat alles een minuut of twee duurde’, zei Plus-ondernemer Paul Corbijn destijds in de krant.

Overvaller ontkent

De man ontkende dat hij die dag in Vrouwenpolder was en de overval pleegde. De rechtbank geloofde hem niet, volgens de rechters was er voldoende bewijs voor het tegendeel. Bovendien meent de rechtbank dat er voldoende bewijs is voor het stelen van een pakje sigaretten uit een andere supermarkt én voor het mishandelen van twee agenten die hem voor dat feit probeerden te arresteren. Toen die hem probeerden aan te houden, december vorig jaar, verzette de dader zich heftig. Een van de agenten getuigde nog nooit zoveel agressie te hebben meegemaakt.

Gearresteerd na aanwijzing getuigen

De politie wist de man een paar dagen na de overval op de Plus te arresteren na aanwijzingen van getuigen. Plus-ondernemer Paul Corbijn meldde destijds op Facebook blij te zijn dat de ader was gepakt. ‘We zijn super blij dat dit figuur voorlopig van de straat is. En hopelijk dat hij er eens over nadenkt wat hij mijn medewerkers heeft aangedaan.’

Reageer op dit artikel