nieuws

Bol.com breidt bezorgopties flink uit

Branche & Bedrijf 1257

Bol.com breidt bezorgopties flink uit

UTRECHT – Bol.com breidt zijn bezorgdienst fors uit. Klanten die voor 12.00 uur een bestelling hebben geplaatst, kunnen er sinds donderdag voor kiezen om de producten nog diezelfde dag aan huis geleverd te krijgen.

Bol.com biedt de nieuwe bezorgoptie aan bij 300.000 artikelen binnen alle productcategorieën. De ambitie van het bedrijf is het assortiment uit te breiden tot 1 miljoen artikelen. Ook maakt Bol.com het mogelijk om reguliere bestellingen zeven dagen per week thuis te laten bezorgen. Het bedrijf start met de nieuwe bezorgopties in Nederland en onderzoekt ook de mogelijkheden in België.

Zelfde dag afhalen bij Albert Heijn kon al

Het op dezelfde dag bezorgen is overigens niet nieuw. Meerdere bedrijven bieden al soortgelijke diensten. Bol.com heeft naar eigen zeggen echter een ‘wereldprimeur’: ‘Nooit eerder was het mogelijk om een vergelijkbaar groot aantal artikelen zó snel en tegen lage kosten door het hele land te leveren.’ Bol.com lanceerde eerder al de mogelijkheid voor klanten om bestellingen op dezelfde dag al af te halen. Dat kan onder meer bij vestigingen van Albert Heijn. Bol.com is een dochteronderneming van Ahold Delhaize en actief op de Nederlandse en de Belgische markt.

Bol.com groeit ieder kwartaal sterk

De internetdochter van Ahold groeit nog altijd sterk, zo bleek eind augustus bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal. Zonder de resultaten uit te splitsen meldde Ahold toen, in de laatste cijfers voor de fusie met Delhaize, een groei met meer dan 30 procent voor AH.nl en Bol.com.

Reageer op dit artikel