nieuws

Alcoholverbod rond Poolse supers Roosendaal

Branche & Bedrijf 887

Alcoholverbod rond Poolse supers Roosendaal
Pools assortiment

ROOSENDAAL – Rondom twee Poolse supermarkten in Roosendaal gaat een alcoholverbod gelden om overlast voor omwonenden tegen te gaan.

Naast het verbod op het nuttigen van alcohol op straat, komen er meer controles op foutparkerende klanten en andere overlast rondom de Poolse supers. Dat zegt burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal in BN/De Stem. De maatregel die de burgemeester nu neemt, is een reactie op protesten van buurtbewoners. Die stuurden dit weekend een brief met een verzoek om de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg te sluiten vanwege de overlast die klanten veroorzaken. Niederer benadrukt in de krant dat hij niet van plan is de winkel te sluiten. ‘De betreffende supermarkt mag binnen het bestaande bestemmingsplan aan de Gastelseweg gevestigd zijn.’

Extra controles Poolse supers

Het duurt volgens Niederer circa twee weken voordat het alcoholverbod ingaat. Ook schroeft hij de extra controles op, zoals ook al afgelopen zomer gebeurde. Bovendien zegt Niederer op zoek te zijn naar een intermediair in de Poolse gemeenschap. Die wil hij deelgenoot maken van het probleem om op die manier tot een duurzame oplossing te komen.

Al langer klachten overlast

In de brief die zij stuurden, vragen 48 huishoudens aan de Gastelseweg en Jacob van Heemskerkstraat om sluiting van de supermarkt. Ze zijn na veelvuldig klagen de overlast helemaal zat. Bovendien zou de Poolse supermarkt Swojska Chata volgens de buurtbewoners illegaal zijn gevestigd aan de Gastelseweg, hoewel dit volgens de gemeente niet zo is.

Parkeren grootste ergernis

De grootste ergernis van omwonenden is het wildparkeren rondom de Poolse supermarkt. Behalve wildparkeren bestaat de overlast uit zwerfafval, wildplassen, verkeerde gestalde fietsen en geluidsoverlast. Tussen 10 en 31 augustus hield de gemeente in totaal 200 controles bij een Poolse supermarkt aan de Molenstraat en de winkel aan de Gastelseweg waar het nu om gaat. In de Molenstraat werden bijna honderd bekeuringen uitgedeeld, aan de Gastelseweg waren dat er 3.

‘Niet alleen Poolse supers schuld’

Volgens een woordvoerder van Metterwoon, de huurbaas van de supermarkt, is het onterecht alleen naar de Poolse supers te wijzen als veroorzakers van de overlast. Hij zei eerder dit jaar dat die juist vaak na sluitingstijd plaats heeft. ‘Rond tien uur ’s avonds gaat de winkel dicht. Maar dan begint juist het caféleven. Ik bedoel maar: de overlast is echt niet alleen te herleiden naar de supermarkten. Wij horen dat de problemen in de late avond en nacht veel groter zijn dan overdag en in de vroege avond.’

Reageer op dit artikel