nieuws

Uber gaat maaltijden bezorgen in Amsterdam

Branche & Bedrijf 871

Uber gaat maaltijden bezorgen in Amsterdam

AMSTERDAM – Taxibedrijf Uber gaat in Amsterdam voortaan ook maaltijden bezorgen.

Het bedrijf gaat dat doen met behulp van fietskoeriers. Daarmee krijgen bestaande bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Foodora er een concurrent bij.

UberEATS

De dienst, genaamd UberEATS, start donderdag, zo meldt het ANP. Bestellen bij gaat eenvoudig via een app, eigenlijk op dezelfde manier als consumenten bij Uber een taxirit kunnen boeken. Voorbeelden van aangesloten restaurants zijn Burgermeester, Juice & Salads, Yoghurt Barn en Nooch. Uber probeert direct een aanzienlijk marktaandeel te bemachtigen door in de eerste maanden geen bezorgkosten te rekenen.

Meest waardevolle start-up

Het in 2009 opgerichte Uber wordt wel wordt gezien als de meest waardevolle start-up ter wereld. Uber biedt inmiddels taxiritjes in meer dan vierhonderd grote steden in de wereld. In Amsterdam heeft Uber hierdoor ook al tienduizenden gebruikers.

Reageer op dit artikel