nieuws

Roosendaal pakt overlast Poolse supers aan

Branche & Bedrijf 1710

Roosendaal pakt overlast Poolse supers aan
Pools assortiment

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal is intensief gaan controleren bij twee Poolse supers om de overlast te bestrijden die omwonenden ervaren van de klanten.

Tussen 10 en 31 augustus  heeft de gemeente in totaal 200 controles gehouden bij twee Poolse supermarkten. Bij een Poolse supermarkt aan de Molenstraat zijn 150 controles gehouden. Een winkel aan de Gastelseweg kreeg 50 keer bezoek. In de Molenstraat zijn 70 bekeuringen uitgedeeld en 23 voor foutparkeren. Aan de Gastelseweg waren dat er 3. Dit meldt BN/De Stem.

Overlast Poolse supers bestrijden

Met de intensieve controles wil burgemeester Jacques Niederer de overlast bestrijden die buurtbewoners ervaren van de klanten van de twee Poolse supers. De fractie van de lokale partij VLP stelde daar eerder al vragen over. De overlast zou bestaan uit foutparkeren, zwerfafval, wildplassen, gestalde fietsen voor voordeuren en geluid. Volgens de VLP ontstaan er vervelende situaties als de supermarktklanten daarop worden aangesproken. De discussies eindigen soms in een dreigende sfeer.

Al anderhalf jaar klachten

De overlast houdt al langere tijd aan. In mei 2015 deden buurtbewoners van de supermarkt aan de Gastelseweg al hun beklag in BN/De Stem. ‘Het is een grote bende’, zei overbuurman Barro Wijkmans destijds tegen de krant. Wijkmans heeft foto’s van mensen die voor de deur van de winkel bier drinken, blikjes bier in vensterbanken van de buren, auto’s die verkeerd geparkeerd staan en mannen die urineren in tuinen. De exploitant van de supermarkt zei zich niet te herkennen in de overlast.

Niet alleen schuld Poolse supers

De huurbaas van een van de Poolse supermarkten,  Metterwoon, nam het eerder dit jaar op voor zijn huurder. Een woordvoerder zei dat het onterecht is alleen naar de Poolse supermarkten te wijzen als veroorzakers van de overlast. Volgens een woordvoerder heeft de overlast vaak plaats na sluitingstijd van de winkels. ‘Rond tien uur ’s avonds gaat de winkel dicht. Maar dan begint juist het caféleven. Ik bedoel maar: de overlast is echt niet alleen te herleiden naar de supermarkten. Wij horen dat de problemen in de late avond en nacht veel groter zijn dan overdag en in de vroege avond.’

Reageer op dit artikel