nieuws

Ravage na plofkraak op AH in Groningen

Branche & Bedrijf 1331

Ravage na plofkraak op AH in Groningen

GRONINGEN – Criminelen hebben vannacht een plofkraak gepleegd bij de Albert Heijn aan het Helperplein in Groningen. Het zorgde voor een enorme ravage.

Dat meldt de lokale omroep in Groningen. De criminelen sloegen rond 01.30 uur hun slag. Met behulp van een aantal gasflessen werd de ING-automaat opgeblazen. Het is nog onduidelijk of de daders geld hebben buitgemaakt. De inktpatronen die het geld in de automaat onbruikmaar moet maken, heeft zijn werk gedaan.

Daders plofkraak gevlucht op bromfiets

De daders zijn na de kraak naar verluid op een bromfiets gevlucht. Hoewel de politie in de nachtelijke uren direct uitgebreid onderzoek deed, zijn de daders vooralsnog voortvluchtig. De kraak in Groningen is de volgende in een serie waarbij vooral Albert Heijn-supermarkten het slachtoffer zijn van plofkrakers.

Reeks kraken op Albert Heijn-vestigingen

De plofkraak in Groningen is er een in een lange reeks van plofkraken waarbij de ING-geldautomaat in de supermarkt het doelwit is. Afgelopen hadden plofkraken plaats bij vestigingen van AH in Oirschot, Bodegraven, Nuland en Dwingeloo. Bij die laatste kraak zijn na een achtervolging twee daders gearresteerd. De politie houdt een groep van circa 200 criminelen uit de regio Utrecht Amsterdam verantwoordelijk voor de golf aan plofkraken. Ook zouden ze geregeld naar de Duitse grensstreek trekken om daar toe te slaan.

Reageer op dit artikel