nieuws

Picnic trekt Jumbo-Max-filmpje terug

Branche & Bedrijf 1941

Picnic trekt Jumbo-Max-filmpje terug
Een screenshot uit de bewuste Picnic-commercial met een Max Verstappen-lookalike.

AMERSFOORT – Picnic heeft het filmpje op youtube verwijderd waarin het Jumbo op de hak neemt.

In het filmpje bezorgde een Max Verstappen look-a-like de boodschappen in een Picnic wagentje. Het youtubeflmpje was plagerig bedoeld als een reactie op een reclamespot van Jumbo waarin Max Verstappen met een Formule 1 auto de boodschappen bezorgt. Vooral het management van Max Verstappen dreigde met juridische stappen. Jumbo vond de Picnic plaagstoot wel grappig.  ‘Nee hoor, we vinden het niet flauw en we zijn zeker niet boos’, zo luidde het antwoord.

Jumbo is persoonlijk sponsor

Jumbo is al sinds jaar en dag de persoonlijke sponsor van Max Verstappen. Om die reden nam Picnic de formule op de hak met de nep-Max. In het filmpje loopt de acteur in Red Bull Formule 1-uniform demonstratief voorbij aan een Jumbo bezorgwagen. Ook is er een kleine hint naar een pitstop op het distributiecentrum van Picnic.

Filmpje pastte in guerrillatactiek Picnic

Het filmpje onder het motto ‘soms doe je iets voor de lol’ moet gezien worden in het kader van een guerrilla-campagne van de formule om meer naamsbekendheid te krijgen. Het is in die strategie logisch om de nummer twee in de markt aan te vallen.  Picnic zegt nu dat het filmpje als grap is bedoeld en dat iedereen het ook zo opvatte. De kleine bezorgsuper heeft geen zin in juridische procesdures.

Reageer op dit artikel