nieuws

Nieuwbouw AH Heeze nog geen gelopen koers

Branche & Bedrijf 1546

Nieuwbouw AH Heeze nog geen gelopen koers
Joris Boonaerts in zijn te kleine AH in Heeze. Foto: Bert Jansen

HEEZE – De verhuizing van de vestiging van Albert Heijn in Heeze lijkt nog lang geen gelopen koers te zijn, bleek tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

AH-franchiser Joris Boonaerts maakte de eerste plannen voor nieuwbouw al acht jaar geleden.  Die nieuwbouw lijkt nu weer op de lange baan te worden geschoven. Tijdens een raadsvergadering , waarin alleen de financiering van een verkennend onderzoek geregeld moest worden, namen zes insprekers het woord. Die uitten allen bezwaren tegen de verplaatsing van de supermarkt naar het gemeentehuisplein waar voorheen onder meer een brandweerkazerne was gevestigd. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Bezwaren tegen nieuwe locatie

De insprekers vrezen dat als de supermarkt daar nieuw bouwt, bepaalde evenementen niet meer op die locatie kunnen worden gehouden. En een locatiedirecteur van een school vreest voor de veiligheid van zijn leerlingen. Hij liet weten eerder ingebrachte bezwaren over de veiligheid amper te herkennen in de gemeentelijke stukken. Maart dit jaar peilde een werkgroep van inwoners (Heeze naar 2015) onder de inwoners een aantal locaties. Daaruit bleek al dat de door de gemeente beoogde locatie niet het meest favoriet is.

Vorig jaar nog goede hoop

Albert Heijn-franchiser Joris Boonaerts liet eind vorig jaar in Distrifood weten nu eindelijk goede hoop te hebben dat hij zou mogen bouwen. Boonaerts dacht alle bezwaren te kunnen ondervangen. Volgens hem ging het vooral mis in de informatievoorziening waardoor inwoners op het verkeerde been werden gezet. Hij hoopte al in maart dit fiat te krijgen voor de bouw. Omdat de grond pas medio 2017 vrijkomt, zou de nieuwe supermarkt dan begin 2018 kunnen openen.

Al acht jaar plannen nieuwbouw AH

Boonaerts maakte de eerste plannen voor een verhuizing al acht jaar geleden. In zijn huidige winkel, die circa 900 vierkante meter vvo telt, heeft hij geen uitbreidingsmogelijkheden. Door de beperkte oppervlakte is de omzetdruk te hoog, bovendien schort het aan parkeergelegenheid. Hij moet 45 parkeerplekken delen met 10 winkels. De plannen werden steeds op de lange baan geschoven. Zijn woordvoerder zei tijdens de raadsvergadering dat er in Heeze behoefte is aan een volwaardige supermarkt.

Reageer op dit artikel