nieuws

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl naar de beurs

Branche & Bedrijf 803

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl naar de beurs

AMSTERDAM – Takeaway.com, het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, gaat naar de beurs in Amsterdam.

Dat maakte de onderneming dinsdag bekend, nadat geruchten over een beursnotering al langer de ronde deden. De beursgang zal in de komende weken plaatsvinden, afhankelijk van onder meer de marktomstandigheden. Daarbij zullen nieuwe aandelen worden uitgegeven en verkopen bestaande aandeelhouders ook stukken.

Nederlandse activiteiten van Just Eat gekocht

De aankondiging vormt het slotstuk van enkele drukke weken voor de onderneming. Begin augustus werd bekend dat Thuisbezorgd.nl de Nederlandse en Belgische activiteiten van Just Eat overneemt. Met die overname was een bedrag van €22,5 miljoen gemoeid. Just Eat was één van de belangrijkste concurrenten voor Thuisbezorgd.nl.

Bloomberg meldde in april al dat er een beursgang aankwam

Enkele weken later verkocht Takeaway.com op zijn beurt zijn Britse activiteiten aan Just Eat. De beursgang van het Nederlandse bedrijf komt niet als een verrassing. In april meldde het persbureau Bloomberg op basis van bronnen al dat de beursgang later in het jaar plaats zou vinden, terwijl oprichter Jitse Groen al eerder zelf toegaf een beursgang te overwegen.

Investeerders pompten in 2014 €73 miljoen in het bedrijf

Het Nederlandse bedrijf haalde in 2014 €73 miljoen op bij investeerders om daarmee de Duitse markt op te gaan. Groen stelde toen dat die partijen hun geld een keer terug willen zien, door bijvoorbeeld nieuwe investeerders aan te trekken of door Thuisbezorgd te verkopen. De onderneming is met verschillende domeinnamen actief in een tiental landen.

Thuisbezorgd.nl bemiddelaar bezorgrestaurants en klanten

Thuisbezorgd.nl verdient zijn geld met de bemiddeling tussen klanten en bedrijven die maaltijden thuisbezorgen. Thuisbezorgd zorgt voor de werving van klanten, het afwikkelen van de bestellingen en de betalingen en het restaurant zorgt dat de maaltijd snel wordt bezorgd. Het verdienmodel bestaat uit fees die worden betaald door aangesloten bedrijven.

Reageer op dit artikel