nieuws

Dumpsuper Budget Food opent in Joure

Branche & Bedrijf 4161

Dumpsuper Budget Food opent in Joure

JOURE – De keten van dumpsupermarkten Budget Food opent medio oktober een vestiging in Joure.

Het filiaal in Joure wordt de achtste vestiging van Budget Food, meldt de keten op zijn website. Eerder dit jaar opende Budget Food ook al vestigingen in Geleen, Heino en Winschoten. Het achtste filiaal van de dumpsupermarktketen komt in het pand van Jumbo-franchiser Wiebe Zijlstra dat morgen, zaterdag 1 oktober, zijn deuren sluit.

Budget Food groeit gestaag

De keten van AH-franchiser Jaap van Vuure, die een AH in Callantsoog uitbaat, en Maarten Muller groeit gestaag. Van Vuure gaf eerder dit jaar in Distrifood aan ‘niet te groeien om het groeien’. Hij zegt degelijke eisen aan marktgebied en locatie te stellen. Van Vuure ziet de vestigingen het liefst in de directe nabijheid van een klantentrekkende servicesupermarkt. Klanten kunnen dan eerst naar Budget Food voor de scherpe aanbiedingspartijen en dan hun reguliere boodschappen doen.

Het pand in Joure waar Budget Food binnenkort opent

Het Jumbo-pand in Joure waar Budget Food binnenkort opent.

Assortiment bestaat vooral uit restpartijen

Budget Food biedt veelal restpartijen aan tegen scherpe prijzen die van het eigen bedrijf in partijhandel Winstpallet worden betrokken. Het assortiment wisselt geregeld, het gaat op met het aanbod aan restpartijen dat Van Vuure zelf van fabrikanten opkoopt.  Dat houdt het aanbod volgens hem verrassend en daarom is die voor dumpsupers kenmerkende snelle wisseling geen nadeel. Sinds kort verkopen enkele vestigingen van Budget Food ook brood van lokale bakkers. Dat is dan wel brood dat de bakker zelf ziet meer wil verkopen, want het is een dag oud.

Budget Food telt acht vestigingen in Nederland

De vestingen van Budget Food in Nederland

De vestigingen van Budget Food in Nederland.

Reageer op dit artikel