nieuws

AH Putten doelwit van plofkraak

Branche & Bedrijf 1308

AH Putten doelwit van plofkraak
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

PUTTEN – Criminelen hebben woensdagavond een plof- annex ramkraak gepleegd op een vestiging van AH in Putten. Het is circa de dertigste keer dit jaar dat een AH doelwit is.

De kraak had even voor 24.00 uur ’s nachts plaats. De daders hadden het, net zoals bij talrijke andere plofkraken op vestigingen van AH,  op de inpandige Ing-geldautomaat voorzien. Die is opgeblazen. Het is niet duidelijk of ze daar geld bij buit hebben gemaakt. Dit meldt de Puttenaer.

Harde knal bij plofkraak

De politie werd gebeld door getuigen die een auto en verdachte personen in de buurt van het AH-filiaal aan de Voorthuizerstraat zagen. De getuigen hoorden kort daarna een harde knal. De politie zette een ruim gebied in de regio rondom de supermarkt af. Ook is een helikopter ingezet op jacht naar de daders, maar ook dat was zonder succes.

Deur geforceerd om bij automaat te komen

De daders bleken een deur van de supermarkt te hebben geforceerd en daarna de pinautomaat te hebben opgeblazen. Bij de plofkraak waren meerdere daders betrokken. Na de kraak zijn de verdachten gevlucht in een donkere Audi. Daarbij zouden ze nog in de buurt van de supermarkt bijna een andere hebben aangereden. De politie roept de inzittenden van deze auto op zich als getuigen te melden.  De politie roept winkels in de buurt op om ook beelden van beveiligingscamera’s te bekijken waarop mogelijk iets te zien is.

Plofkraak Putten één in lange reeks

De kraak in Putten is er een uit een lange  reeks. Distrifood telde er tot nu toe circa 30. Sinds begin dit jaar hebben plofkrakers het op de inpandige geldautomaten van Ing in AH-vestigingen voorzien. Eerst lag de focus vooral op Gelderland, later werden ook AH’s in andere regio’s doelwit. De politie houdt een groep van circa 200 criminelen uit de regio Amsterdam/Utrecht verantwoordelijk voor de kraken. In bijna alle gevallen maken de daders gebruik van een gestolen Audi als vluchtwagen.

Franchisenemers nemen maatregelen

Franchisenemrs van AH maken zich toenemende zorgen. Een aantal van hen overweegt zicht te beveiligen met onder meer mistgeneratoren, vertelden ze eerder in Distrifood.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel