nieuws

Dumpsuper Budget Food opent in Heino

Branche & Bedrijf 4068

Dumpsuper Budget Food opent in Heino
Dumpsuper Budget Food opent medio juli een filiaal in Heino.

HEINO – De keten van dumpsupermarkten Budget Food opent binnenkort een vestiging in Heino.

Dat meldt dagblad De Stentor. De vestiging van de keten van dumpsupermarkten Budget Food komt in een pand waar tot voor kort Boni een filiaal had. De nieuwe dumpsuper gaat medio juli open. In Heino bevinden zich bovendien nog een vestiging van AH en Aldi.

Zevende vestiging Budget Food

De vestiging in Heino wordt de zevende van de van origine Noord-Hollandse keten van dumpsupers. Onlangs opende dumpsuper Budget Food met een vestiging in Geleen de eerste in het Zuiden van het land. Een paar weken eerder ging een vestiging van de dumpsupermarkt in Winschoten open. Onlangs sloot de keten ook een vestiging. Het filiaal in Haarlem sloot zijn deuren omdat het tijdelijke huurcontract afliep. Budget Food zei echter naarstig op zoek te zijn naar een nieuw pand in Haarlem of omgeving.

Budget Food groeit gestaag

De keten van AH-franchiser Jaap van Vuure en Maarten Muller groeit gestaag. Van Vuure zei onlangs nog in Distrifood ‘niet te groeien om het groeien’ en eisen aan marktgebied en locatie te stellen. Zo ziet hij vestigingen van de dumpsuper het liefst in de directe nabijheid van een klantentrekkende grote supermarkt. Klanten kunne dan eerst naar Budget Food voor de scherpe aanbiedingspartijen en dan hun reguliere boodschappen doen.

Assortiment

Dumpsuper Budget Food biedt veelal restpartijen aan tegen scherpe prijzen die van de eigen partijhandel worden betrokken. Het assortiment wisselt geregeld met het aanbod aan restpartijen. Dat houdt het aanbod volgens Van Vuure verrassend en is daarom geen nadeel.   Sinds kort verkopen enkele vestigingen ook brood van lokale bakkers. Dat is dan wel brood dat de bakker zelf ziet meer wil verkopenwant het is een dag oud.

Reageer op dit artikel