nieuws

Groningers starten veganistische supermarkt

Branche & Bedrijf 1896

Groningers starten veganistische supermarkt
De Facebookpagina van de Vegansuper Groningen.

GRONINGEN – De Groningers Johnny en Benny Lobo willen via crowdfunding het benodigde geld bij elkaar halen om een veganistische supermarkt te starten in Groningen.

Het echtpaar wil onder de naam Vegansuper een veganistisch supermarkt, met daarbij een ontbijt-, lunch en smoothiebar, in Groningen starten.  Ze schatten rond €100.000 nodig te hebben om de supermarkt te starten. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, zijn ze crowdfundingsactie gestart. Als ze de financiering rond krijgen, denken ze in september open te gaan. Dat melden ze in een nieuwsbrief en via de Facebookpagina van hun supermarkt in wording.

Derde veganistische supermarkt in Nederland

Volgens de twee zou hun veganistische supermarkt de derde in ons land zijn. Alleen in Amsterdam en Den Haag zouden een veganistische supermarkt gevestigd zijn. In een veganistische supermarkt worden geen producten verkocht die een dierlijke oorsprong hebben, dus bijvoorbeeld ook geen zuivel, eieren of kaas en honing.

De broers verwijzen op Facebook naar de nieuwsbrief van de veganistische superamrkt

De Lobo’s verwijzen op Facebook naar de nieuwsbrief van de veganistische supermarkt

Groningen rijp voor veganistische supermarkt

Volgens de twee ondernemers is Groningen rijp voor een veganistische supermarkt. ‘Na gedegen marktonderzoek kwamen we tot de ontdekking dat er ook in Groningen erg veel vraag is naar zo’n supermarkt’, aldus Benny Lobo op de website van stadsomroep Oog. ‘Als je kijkt waar Stadjers (In woners stad Groningen, red.) via zoekmachines naar zoeken, dan staan vegan-producten hoog in dit lijstje.’

Reageer op dit artikel