nieuws

Banenverlies door nieuwe koers Blokker

Branche & Bedrijf 1553

Banenverlies door nieuwe koers Blokker
ANP

AMSTERDAM – Blokker gaat de komende twee jaar 450 van zijn bijna 600 filialen ombouwen.

Dit besluit betekent tegelijkertijd dat de keten nog eens 390 arbeidsplaatsen schrapt , bovenop de 390 waar een jaar geleden al geen plek meer voor was. Dat zegt Rob Heesen, de topman van de onderneming. Heesen staat sinds oktober aan het roer van Blokker.

Logo
Onder meer het bekende en oranjegeblokte logo wordt veranderd. De letters op de gevels zullen voortaan een modernere uitstraling krijgen. Ook komt Blokker met een eigen huismerk, onder meer voor handdoeken en beddengoed. Verder wordt de webshop vernieuwd, in combinatie met een nieuwe webshopdienst in de winkels. Met de ingrepen is een investering gemoeid van in totaal ruim €100 miljoen.

Rustige dagen
‘De wereld verandert snel. We moeten scherpere keuzes maken’, zegt Heesen. ‘De resultaten moeten beter en de kosten moeten lager.’ Heesen denkt onder meer te kunnen besparen door op rustige dagen minder winkelpersoneel in te zetten. De eerste vernieuwde Blokker opende vandaag in de Amsterdamse Bilderdijkstraat de deuren.

Experiment
Blokker gooide het roer vorig jaar al een keer om. Toen werd in meerdere filialen geëxperimenteerd met een andere winkelindeling. Dat was voordat de vorige topman, Jack Peters, in de zomer per direct opstapte na een meningsverschil met de concerndirectie van Blokker Holding. Het moederbedrijf is al langer bezig om de kosten terug te brengen en de omzet op te krikken. Het concern belandde in 2014 in de rode cijfers en wil graag weer winstgevend worden.

Reactie vakbonden
Vakbond CNV noemt de aankondiging van Blokker verschrikkelijk. ‘Dat er op zo’n korte termijn weer zou worden gereorganiseerd had ik niet zien aankomen’, aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer. FNV Bondgenoten spreekt van een onaangename koude douche. ‘Binnen korte tijd twee forse ingrepen, dat gaat niemand in de koude kleren zitten’, aldus Nico Meijer van FNV Handel. Bij Blokker werken in totaal circa 7000 mensen.

Reageer op dit artikel