nieuws

Jumbo-afperser betwist voorarrest

Branche & Bedrijf

Jumbo-afperser betwist voorarrest
Camerabeelden van de Jumbo-bomber.

Jumbo-afperser Alex O. is in beroep gegaan tegen de verlenging van zijn voorarrest. Hij zegt onschuldig te zijn.

LEEUWARDEN – De rechtbank in Groningen besliste vorige maand dat O. in ieder geval vast blijft zitten totdat de rechtszaak in maart begint. Dat meldt Nu.nl. In het beroep dat gisteren diende voor de rechtbank in Leeuwarden, stelt O. dat hij niet de afperser is en dat hij het daarom niet eens is met de verlenging van zijn voorarrest. De rechter doet waarschijnlijk vandaag, dinsdag, uitspraak.

Opschorting
Als de voorlopige hechtenis wordt opgeschort, mag afperser Alex O. de rechtszaak in vrijheid afwachten. Ook eindigt dan zijn observatie in het Pieter Baan centrum waar hij nu voor onderzoek verblijft.

Bommen
Afperser Alex O., soms ook wel de Jumbo-bomber genoemd, probeerde in 2015 supermarktketen Jumbo af te persen. De afperser wilde uitbetaald worden in bitcoins. Hij plaatse explosieven bij Jumbo’s in Groningen. En stuurde een verdachte brief naar een Jumbo in Zwolle.  Twee van die explosieven gingen ook echt af.

Zoon vrijgelaten
In eerste instantie dacht justitie dat zijn zoon ook bij de zaak was betrokken. Die werd tegelijkertijd gearresteerd maar werd later weer vrijgelaten.

Reageer op dit artikel