nieuws

Coop Boekelo: ‘statiegeld’ op blik en flessen

Branche & Bedrijf

Coop Boekelo: ‘statiegeld’ op blik en flessen

BOEKELO – Bij supermarkt CoopCompact in Boekelo van ondernemer Jaap ter Wengel kunnen de klanten voortaan ook blikjes en plastic flessen zonder statiegeld inleveren.

De klanten kunnen de statiegeldloze blikjes en flessen gewoon bij de reguliere statiegeldautomaat inleveren. Ze krijgen €0,01 per ingeleverd blikje of fles bijgeschreven op hun statiegeldbon. Het is een bonus die moet worden besteed in de supermarkt.

Zwerfvuil
Coop-ondernemer Ter Wengel start de actie omdat hij zich stoort aan het zwerfvuil en daadwerkelijk iets wil doen voor het milieu.  ‘Ik stoor me de laatste tijd steeds vaker aan het zwerfvuil in en om Boekelo. Nu we moesten investeren in een nieuwe statiegeldautomaat was mijn wens om ook de kleine PET-flesjes en drankblikjes in te nemen. We praten vaak over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar als Coop Supermarkt Boekelo wilde ik er ook echt iets aan doen’, aldus de ondernemer in een persverklaring.

Niet de eerste
Jumbo-ondernemer Casper Heine in Eerbeek startte in 2012 een soortgelijke actie. Hij gaf in eerste instantie €0,05 per ingeleverd blikje of flesje. Door dat relatief hoge bedrag werd hij overspoeld met statiegeldloos fust en was genoodzaakt om dat bedrag naar €0,01 terug te brengen.

Reageer op dit artikel