nieuws

Bestellen via WhatsApp bij Spar-winkels

Branche & Bedrijf

Bestellen via WhatsApp bij Spar-winkels

VUREN – Klanten van de Spar-winkels in Vuren en Dussen kunnen vanaf januari via WhatsApp hun boodschappen bestellen. Deze worden dan razendsnel, binnen een uur, thuisbezorgd.

Bert-Jan van der Beek, Spar-ondernemer in Vuren, bedacht deze manier van bestellen. Volgens hem past het perfect bij de filosofie van Spar. ‘Het is een laagdrempelige manier van boodschappen doen, waarmee wij nog dichter bij de consument komen. Spar doet het goed op online gebied, maar wij denken dat we met deze service nog iets toe kunnen voegen.’

Duimpje
De investering voor de ondernemers is laag: er is een smartphone aangeschaft en binnenkort worden flyers verspreid met daarop het nummers. Klanten dienen bij hun eerste bestelling hun adres en postcode door te geven, daarna volstaat de bestelling. Via een eenvoudig ‘duimpje’ bevestigt de winkel vervolgens de order, waarna deze thuis wordt bezorgd. Van der Beek: ‘We streven naar levering binnen 60 minuten. Mocht het langer gaan duren, doordat bijvoorbeeld de personele bezetting dat niet toelaat, laten we dat de klant weten.’ Bij bestellingen tot €15 rekenen de Spar-ondernemers €2,50 bezorgkosten, daarboven is het gratis.

Grotere straal
In eerste instantie kunnen alleen klanten in Vuren en Dussen gebruik maken van de service. ‘Omdat we dan die korte levertijd kunnen garanderen. In principe willen we deze service vanaf het tweede kwartaal ook in een grotere straal beschikbaar maken’, aldus Van der Beek.

Reageer op dit artikel