nieuws

Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding

Branche & Bedrijf

Sportsgrain Bar wint Jaarprijs Goede Voeding
De winnaars met juryvoorzitter prof. Frans Kok(r). Foto: Voeding Nu/Nathan Strik

DEN HAAG – Sportsgrain Bar heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2015 gewonnen.

De Sportsgrain Bar is volgens de vakjury een opvallend product dat speciaal voor de sportieve Nederlander is gemaakt, in samenwerking met (top)sporters. De Sportsgrain Bar was samen met Alpro Pur’Enjoy, een plantaardige variatie op drinkyoghurt, en Jumbo Gezonde Vleeswaren genomineerd voor de Jaarprijs.

Publieksstemming
Een publieksstemming over deze, alle drie hoofdprijswaardige producten, op de website van de Jaarprijs leverde Sportsgrain uiteindelijk de overwinning op. Van de 9000 uitgebrachte stemmen ging veertig procent naar de sportreep, beide andere genomineerden kregen ieder dertig procent van de stemmen.

Alternatief
De Sportsgrain Bar van Bakels-Senior en Millets Place Sportsgrainbar bevat naast de gebruikelijke broodingrediënten (volkorenmeel, gist, zout en water), teffgraan, wortelvezels, banaan, cranberry, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder (van tarwe en rogge). Het brood is een bron van vezels, bevat vitaminen en mineralen en zout met een verlaagd natrium gehalte. Volgens de jury is het een goed alternatief voor bestaande sportrepen.

Toekomst voeding
De Jaarprijs werd uitgereikt tijdens het symposium De toekomst van een gezondere voeding. Tijdens deze bijeenkomst bracht onderzoeker Joop van Raaij van het RIVM, naar voren ‘dat voor in toekomst gewenste nieuwe producten en productvernieuwing de huidige herformuleringsmogelijkheden toereikend lijken’. Ook benadrukte hij dat de toekomst van productverbetering niet los gezien kan worden van een  internationale context. ‘Het delen van ervaringen tussen landen omtrent good practices van herformulering en monitoring is essentieel.’

Extra prijzen
Er waren dit jaar 33 verschillende inzendingen die een gooi deden naar de Jaarprijs Goede Voeding 2015. Behalve de genomineerden en de winnaar gaf de vakjury nog een aanmoedigingsprijs aan Koninklijke Peijnenburg voor het product Peijnenburg Zero.

Reageer op dit artikel