nieuws

Picnic pakt exact prijs web-Jumbo

Branche & Bedrijf

Picnic pakt exact prijs web-Jumbo

AMERSFOORT – Nieuwkomer Picnic zit exact op het onlineprijsniveau van Jumbo. Een AH-klant betaalt over de hele linie meer.

Dat blijkt uit een prijsvergelijk door Distrifood van een mandje van negen A-merken.

Prijslijnen
De Picnic-klant betaalt er €18,65 voor, exact dezelfde prijs als de online-Jumbo-klant in Amersfoort. Saillant detail: koopt de klant online bij Jumbo Oosterhout, dan legt hij voor het zelfde pakket slechts €18,28 neer, het gevolg van de verschillende prijslijnen waarmee Jumbo werkt. Bij de uitrol van Picnic zal de onlinesuper deze strategie moeten volgen, wil het de laagste prijs blijven garanderen. Overigens rekent Picnic geen bezorgkosten, dat maakt de propositie onderscheidend. Jumbo bezorgt niet en AH rekent een tarief per bezorgvenster.

Meting
Uit de meting van A-merken blijkt verder dat de AH-klant voor hetzelfde pakket €19,71 betaalt, dat is ruim €1 meer. Overigens zit de websuper van Picnic-investeerder Boni ook exact op het prijsniveau van Picnic en Jumbo.  In vers zijn er grotere prijsverschillen en lijkt Picnic in een eerste steekproef bijvoorbeeld goedkoper in kipfilet en duurder in rundergehakt. Vergelijken in vers is echter moeilijker door verschil in kwaliteiten en gewicht. Verse producten die exact te vergelijken zijn, zoals een komkommer en 6 scharreleieren, bevinden zich bij Picnic op precies hetzelfde prijsniveau als bij Jumbo. Saillant detail hier: Picnic-investeerder Boni is voor de komkommer online een dubbeltje duurder en in scharreleieren hetzelfde dubbeltje goedkoper.

Analyse
Uit een analyse van het Picnic-assortiment blijkt verder dat de websuper retourvracht vermijdt: het is niet mogelijk een krat bier te kopen. Voor de prijsmeting werden onder andere Douwe Egberts Roodmerk snelfiltermaling, Milka tablet 100 gram, Unox Gelderse rookworst en Lay’s chips naturel meegenomen. Nog een verschil: de interface en zoekfunctie van Albert Heijn en Picnic zijn gebruiksvriendelijker dan die van Boni en Jumbo, onder andere omdat het zoekvenster tijdens scrollen niet uit beeld verdwijnt.

Reageer op dit artikel