nieuws

Dick Boer sluit zich aan bij platform NL2025

Branche & Bedrijf

Dick Boer sluit zich aan bij platform NL2025

AMSTERDAM – Ahold-ceo Dick Boer maakt deel uit van het platform NL2025.

Boer wil samen met een aantal andere bestuurders van grote bedrijven en mensen uit de wereld van cultuur, wetenschap en topsport via het platform werken aan een beter Nederland. Dat meldt het Financieele Dagblad. NL2025 moet het podium zijn waar kleine initiatieven worden opgeschaald tot nationale projecten. ‘Als we de welvaart voor de toekomst willen behouden, moeten we nu in actie komen’, zegt Philips-ceo Frans van Houten in een reactie tegen de krant.

Punten
NL2025 telt op dit moment tachtig leden en richt zich op drie punten, te weten onderwijs, duurzame groei en een vitale samenleving. Het plan is ontstaan bij het World Economic Forum in Davos, in een gesprek tussen een aantal Nederlandse topbestuurders. Van Houten noemt in de krant het initiatief van Albert Heijn dat vakkenvullers met bijles helpt om schooluitval tegen te gaan, als voorbeeld waarin een bedrijf mensen helpt richting een betere toekomst. ‘Het begon als een lokaal initiatief en wordt nu door geheel AH gedaan. Wat zou het mooi zijn als alle supermarktketens dit project omarmen.’

Reageer op dit artikel