nieuws

Beurzen verplaatst om terreurdreiging

Branche & Bedrijf

Beurzen verplaatst om terreurdreiging

ANTWERPEN – In verband met de terreurdreiging in Brussel en omstreken worden de verpakkingsbeurzen Empack en Packaging Innovations verplaatst van Brussel naar Mechelen. De beurzen zouden later deze week plaatsvinden, maar worden nu gehouden op 1 en 2 december.

Na intensief overleg met de autoriteiten in Brussel en de exposanten, heeft beursorganisator Easyfairs besloten de verpakkingevents Empack en Packaging Innovations te verplaatsen naar de Nekkerhal in Mechelen. Naar aanleiding van het geldende dreigingsniveau 4 in het Brussels Gewest, is het volgens de organisatie veiliger om de beide beurzen naar Mechelen te verhuizen.

Prioriteit
‘De veiligheid van de bezoekers en exposanten is voor Easyfairs van hoogste prioriteit. Zelfs al zou het hoogste dreigingsniveau worden opgeheven verwacht de organisatie dat door de verplaatsing naar Mechelenzowel bezoekers als exposanten zich veiliger zullen voelen’, aldus de organisatie. De Nekkerhal in Mechelen ligt buiten het Brussels Gewest en valt niet onder het gebied waar het verhoogde dreigingsniveau van kracht is.

Facelift
De Nekkerhal heeft onlangs een facelift ondergaan en heeft alle voorzieningen om Empack en Packaging Innovations te kunnen faciliteren. Alle toegangstickets voor Brussel blijven geldig voor Mechelen. Organisator Easyfairs doet een oproep aan de bezoekers om, in het belang van de verpakkingsindustrie, hun bezoek aan deze events te laten doorgaan.

Reageer op dit artikel