nieuws

Bijenkorf halveert zondagstoeslag

Branche & Bedrijf

Bijenkorf halveert zondagstoeslag

AMSTERDAM – Warenhuisconcern De Bijenkorf hoeft werknemers op zondag voortaan niet meer dubbel te betalen. De zondagstoeslag gaat naar 50 procent.

Dat meldt dagblad De Telegraaf. Het warenhuisconcen heeft hierover een akkoord bereikt met FNV Handel en CNV Dienstenbond in een principe-overeenkomst voor een nieuwe cao. De zondagstoeslag is een belangrijk twistpunt in de gesprekken over een nieuwe cao in de supermarktbranche. Werkgevers vinden het niet meer van de tijd om extra te betalen voor werken op zondag.

Veel veranderd
‘De huidige cao’s van De Bijenkorf stammen uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Er is ondertussen veel veranderd, zoals ruimere openingstijden, waarbij meer in het weekeinde wordt gewinkeld’, zegt een tevreden topman Giovanni Colauto van het warenhuisconcern in een reactie op het nieuwe akkoord.

Extra toeslag nachtwerk
Het personeel van De Bijenkorf krijgt er de komende anderhalf jaar stapsgewijs wel 3 procent salaris bij, waarbij de jeugdlonen sterker zullen stijgen. Ook komt er een hogere toeslag voor werken in de nachtelijke uren. Die gaat van 40 naar 100 procent.

Reageer op dit artikel