nieuws

Winkeliers rond tafel over Zwarte Piet

Branche & Bedrijf

Winkeliers rond tafel over Zwarte Piet

LEIDSCHENDAM – Detailhandel Nederland doet mee aan een zogeheten rondetafeloverleg van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het Sinterklaasfeest.

Doel van het gesprek is het wegnemen van de discussie rond Zwarte Piet. ‘Het is echt te betreuren dat er verdeeldheid is ontstaan over de invulling van het feest. Voor winkeliers is Sinterklaas één van de belangrijkste periodes uit het jaar en dan zou je het liefst iedereen tevreden houden. We gaan ervan uit dat de rondetafel daaraan bijdraagt’, zegt Sander van Golberdinge, directeur Detailhandel Nederland.

Verhitte discussies
Detailhandel Nederland zegt in een persbericht het Sinterklaasfeest terug te willen geven aan de kinderen van Nederland. ‘In de verhitte discussies over Zwarte Piet zijn het vooral winkeliers die aangesproken worden. Dat is niet terecht. Want dit maatschappelijke dossier gaat een veel bredere groep aan. Daarom is Detailhandel Nederland verheugd met de positie aan de ronde tafel, met als doel om er gezamenlijk uit te komen. Want net als ieder kind willen ook de winkeliers van Nederland er weer gewoon een feest van maken. Winkeliers hebben begrip voor de worsteling maar hebben tegelijkertijd behoefte aan een werkbare oplossing. De negatieve discussie rondom de beeltenis van Zwarte Piet leidt af van het kinderfeest dat Sinterklaas moet zijn’, aldus Detailhandel Nederland.

Reageer op dit artikel