nieuws

Negenjarig meisje steelt volle winkelwagen

Branche & Bedrijf

Negenjarig meisje steelt volle winkelwagen

ARNHEM – Bij de rechtbank in Arnhem is 15 maanden cel geëist tegen een 35-jarige vrouw die haar 9-jarige dochter onder meer een volle winkelwagen met boodschappen liet stelen uit een Arnhemse supermarkt.

Dat meldt Crimesite. De vrouw wordt door justitie vervolgd voor het aanzetten en laten plegen van diefstal. Haar toen 9-jarig dochtertje liep 30 oktober 2013 met een volle winkelwagen door de toegangspoortjes van een supermarkt in Arnhem. Dit was mogelijk doordat haar vader de poortjes van buitenaf opende, was op camerabeelden te zien. Even later komt het meisje met haar 7-jarig broertje wederom de supermarkt in om die even later met een flatscreen tv te verlaten.

Ouders zichtbaar betrokken
Eerder die dag was het 7-jarige jongetje al aangehouden in Apeldoorn na diefstal van een telefoon uit een telefoonwinkel. Toen werd de complete familie aangetroffen in een auto met Brits kenteken. Omdat kinderen onder de 12 jaar niet strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, werden toen alleen namen en het kenteken genoteerd. Omdat in Arnhem de ouders zichtbaar bij de diefstal waren betrokken, kunnen ze voor deze zaak wel worden vervolgd door justitie. In dit geval voor het aanzetten tot en laten plegen van diefstal. De vader is in Duitsland aangehouden en zal later voor de rechter verschijnen. De uitspraak tegen de moeder volgt over twee weken.

Reageer op dit artikel