nieuws

Na jaren strijd nieuwe AH in Bavel

Branche & Bedrijf

Na jaren strijd nieuwe AH in Bavel
Artist Impression van de nieuwe AH in Bavel

BAVEL – Na jarenlange procedures is de kogel door de kerk. Binnenkort start de bouw van een nieuwe vestiging van Albert Heijn in Bavel.

Na ellenlange procedures heeft de Raad van State beslist dat er een nieuwe supermarkt mag komen in Bavel, een kern van de gemeente Breda. Dat meldt de lokale nieuwssite Breda Vandaag. De nieuwe AH vervangt de oude van franchise-ondernemer Martens. Die krijgt straks een meer dan twee keer zo grote winkel. De huidige winkel telt 630 vierkante meter vvo, de nieuwe ruim 1400.

Belangrijk voor Bavel
Boven de nieuwe winkel, en andere commerciële ruimten, komen 22 zorgappartementen en 8 koopwoningen. De sloop van de bestaande bebouwing is inmiddels begonnen. De Bredase wethouder Arbouw spreekt van een waardevolle toevoeging. ‘De nieuwbouw en uitbreiding van de supermarkt en de toevoeging van zorgappartementen voor ouderen zijn belangrijk voor Bavel.’ De AH is de enige supermarkt in het ruim 8000 inwoners tellende Bavel. Wel liggen diverse Bredase supermarkten op korte afstand.

Reageer op dit artikel