nieuws

Diëtisten geven massaal advies in supers

Branche & Bedrijf

Diëtisten geven massaal advies in supers

DEN HAAG – Ruim 150 diëtisten gaan supermarktklanten massaal helpen bij het maken van een gezondere keuze.

In 158 supermarkten is zaterdag 19 september een diëtist te vinden die de klanten gaat helpen bij het maken van een gezondere keuze en het lezen van etiketten. Dat blijkt uit een lijst met deelnemende supermarkten, die op de site van ‘Het Vinkje’ is te vinden. Uit de lijst, die op de site van Het Vinkje is te vinden, blijkt dat supermarkten en ondernemers van vrijwel alle grote formules meedoen aan de actie. Wat opvalt is dat supermarkten van de van oorsprong Noord-Hollandse formules Vomar, Dirk, Deen en Dekamarkt op de lijst ontbreken.

Meekijken in winkelmandje
De diëtisten zijn van 9:00 tot 15:00 uur in de supermarkt aanwezig. Ze geven vrijblijvend advies en kijken indien gewenst mee in het winkelmandje. Ook maken ze duidelijk hoe aan de hand van Het Vinkje een betere keuze kan worden gemaakt. Daarnaast heeft het Voedingscentrum speciaal voor deze dag een folder gemaakt die verwijst naar webpagina’s waarop uitgelegd wordt hoe je etiketten het beste kunt lezen.  De actie wordt gehouden in het kader van de Dag van de Diëtist. De actie wordt gehouden op initiatief van ‘Het Vinkje’, in samenwerking met het Voedingscentrum en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Reageer op dit artikel