nieuws

Toch geen supermarkten buiten kern Wijchen

Branche & Bedrijf

Toch geen supermarkten buiten kern Wijchen

WIJCHEN – Supermarkten mogen zich toch niet vestigen buiten het centrumgebied van het Gelderse dorp Wijchen.

De gemeente raad van Wijchen staat geen grootschalige detailhandel, zoals supermarkten toe in ontwikkelingsgebieden Westflank en Oostflank, buiten het centrumgebied van Wijchen. Daarmee maakt de gemeenteraad, onder aanvoering van PvdA, VVD en CDA, een eerder besluit ongedaan.

Discounters
De gemeente wilde eerder wel supermarkten buiten het kerngebied toestaan. Dat stond in een supermarktvisie en beleidsnotitie detailhandel. Tot woede van ondernemers in het centrum wilden diverse partijen de vestiging van discounters als Aldi en Lidl buiten het centrum toestaan tenzij de lokale middenstand daar onder zou lijden.

Reageer op dit artikel