nieuws

RvS gooit bezwaar Lidl en AH Marum van tafel

Branche & Bedrijf

RvS gooit bezwaar Lidl en AH Marum van tafel

DEN HAAG – De gemeente Marum (provincie Groningen) mag doorgaan met het uitvoeren van een ambitieus centrumplan. Bezwaren van Albert Heijn en Lidl werden woensdag van tafel geveegd door de Raad van State.

Albert Heijn en Lidl zijn al gevestigd in het centrum van Marum en probeerden het centrumplan tegen te houden omdat dat voorziet in de komst van een eventuele derde supermarkt. De Raad van State heeft echter geoordeeld dat de bezwaren van de twee formules niet sterk genoeg waren.

Blij
Ook het bezwaar van een centrumbewoner die vreest voor hoogbouw werd afgewezen. Verantwoordelijk wethouder Jan Vos (PvdA) zegt in het Dagblad van het Noorden blij te zijn met het besluit van de RvS: ‘We kunnen nu door met de verdere uitwerking van de plannen.’

Reageer op dit artikel