nieuws

Eerste paal aardbevingsbestendige super

Branche & Bedrijf

Eerste paal aardbevingsbestendige super
Foto: Twitter/NAM

LOPPERSUM – Loppersum krijgt de primeur van de eerste aardbevingsbestendige supermarkt van Nederland. De eerste paal van de Albert Heijn van franchiser Jan Willem Scheffer is woensdag geslagen.

De nieuw te bouwen supermarkt wordt niet alleen aardbevingsbestendig, maar met 1300 vierkante meter ook twee keer zo groot als de bestaande. Bij de supermarkt komen ook een brasserie en slijterij, meldt RTV Noord. De supermarkt is onderdeel van het centrumplan Loppersum. Het slaan van de eerste paal trok veel belangstellenden, blijkt uit een tweet van de NAM (foto).

Epicentrum
De nieuwbouw komt recht boven het epicentrum van de Groningse aardbevingen te staan, vertelde Jan Willem Scheffer november vorig jaar in Distrifood. De NAM toonde zich volgens hem bereid mee te denken over de meerkosten die de bouw zou vergen. Scheffer zei ook tegenover Distrifood dat hij graag zou zien dat minister Kamp de supermarkt komt openen. ‘Als teken dat het goed  gaat in Groningen.’

 

Reageer op dit artikel